Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Berrin Sönmez ile Feminist Bakış (43): Ataerkil şiddet cezasızlıkla cesaretleniyor

Diyarbakır’da doktor Mesut Issı, boşanma aşamasında olduğu avukat eşi Müzeyyen Boylu’yu 19 Mayıs 2019 tarihinde çocuklarının gözü önünde 14 kurşunla öldürmüştü. Bu, ataerkil şiddetin boyutlarını ve kadın karşıtlığının nasıl şarjör boşaltacak denli hınç ve nefretle sergilendiğini gösteren ibretlik olaylardandı. Ataerkil şiddetin eğitim, meslek, sosyal statü farkı tanımadığı da bir kere daha açığa çıkmıştı. Cinayette anlık öfke olmadığı, öfke kontrolüyle cinsiyet temelli şiddetin önlenebileceğine dair söylemin “şehir efsanesinden” ibaret olduğu da görülmüştü. Issı’nın cinayetten kısa bir süre önce eşine yolladığı “Senin mezarını çocuklarla sulayacağız” mesajı cinayetin tasarlanarak işlendiğini, sokak ortasında çocukların gözü önünde sıkılan 14 kurşun ise boşanma hakkını kullanmak isteyen kadına yönelik cinsiyetçi nefreti görünür kılmıştı. Berrin Sönmez, Feminist Bakış‘ta yorumladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.