Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Koronavirüs gölgesinde Kur’an kursları ve tarikat yurtlarının denetimi- Filyasyon ekibinden Mihriban Yıldırım ile söyleşi: “Kur’an kurslarına ayrıcalık tanınıyor”

Koronvirüs salgının ilk aşamalarında kapalı olan Kur’an kursları, İl Hıfzıssıhha Kurulları’nın onayıyla 1 Haziran’dan sonra açıldı. Filyasyon ekipleri, Kur’an kurslarının açıldığı bölgelerde vaka görülmesi durumunda sözkonusu vakaları takip ediyor.

Bolu’da filyasyon ekibinde yer alan Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Mihriban Yıldırım ile Kur’an kurslarının ve tarikat yurtlarının nasıl denetlendiğini konuştuk.

“Kuran kurslarına ayrıcalık tanınıyor”

Mihriban Yıldırım, “Kur’an kurslarına ayrıcalık tanınıyor. Bolu’da yasadışı bir şekilde faaliyet gösteren tarikat yurdu, pozitif vaka olduğunu öğrendiğimiz yurtta, filyasyon ekiplerinin tarama yapmasına engel oldu” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler