Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bülent Şık ile “Bizi Yeryüzüne Bağlayan Hikâyeler” kitabı üzerine söyleşi: “Dünyanın kirletilmesi, siyasal iktidarlarla şirketlerin şiddeti hâline geldi”

Gıda mühendisi Bülent Şık, yeni çıkan “Bizi Hayata Bağlayan Hikâyeler” kitabını Medyascope’a anlattı. Şık, kitabında “Hayatı yıkıma uğratarak bir hayat inşa etmek mümkün mü?” sorusunun yanıtlarını arıyor, yeryüzüne ilişkin umudumuzu sorguluyor ve okurunu da bunun hakkında düşünmeye çağırıyor. 

Bülent Şık, “Öyle bir siyasi işleyiş var ki dünyada yaban hayatın tahribini, fiziki varlıkların, suyun ve havanın kirletilmesini engelleyemiyoruz. Bunun başlı başına bir şiddet hâline geldiğini düşünüyorum ve bu faili belli bir şiddet. Siyasal iktidarların şirketlerle iç içe geçmiş çıkar ilişkilerinin doğurduğu bir şiddet hâli bu” diyor. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.