Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir: “Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, iddialarımı doğrulamış oldu ve rakamları nasıl kırptığını anlattı”

Medyascope özel yayınına katılan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Murat Emir, ulaştığı bir belge üzerinden ortaya koyduğu iddiayı ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın hasta sayısı ile vaka sayısı arasında yaptığı ayrımı anlattı.

Emir, kamuoyu ile paylaştığı belgenin doğruluğunu Bakan Koca’nın dün yaptığı basın toplantısında üstü kapalı olarak kabul ettiğini belirtirken Koca’nın rakamları kafasına göre kırptığını ve buna göre tanımlar belirlediğini söyledi.

Vaka ve hasta arasında bir ayrım olmadığını ve bu anlayışın temelsiz olduğunu belirten Emir, salgın yönetiminin şeffaf olması gerektiğinin altını çizdi ve “Salgınla mücadele edemeyen hükümet rakamlarla mücadele etmeye başladı” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.