Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UEFA Avrupa Ligi’nde Sivasspor’un rakipleri belli oldu: Villarreal, Karabağ ve Maccabi Tel-Aviv

UEFA Avrupa Ligi’nde grup kuraları bugün (2 Ekim) çekildi. İsviçre’nin Nyon şehirde gerçekleştirilen kura çekimi sonucunda Türkiye’nin turnuvadaki tek temsilcisi Sivasspor, I Grubu’nda yer aldı ve Villarreal (İspanya), Karabağ (Azerbaycan) ve Maccabi Tel-Aviv (İsrail) ile eşleşti. UEFA Avrupa Ligi grupları şöyle oluştu: 

Rıza Çalımbay: ”Biz bu gruptan çıkacağız” 

Kura çekimin hemen ardından Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay açıklamalarda bulundu. Tecrübeli teknik direktör, ”Diğer gruplara baktığımız zaman bizim grup daha iyi görünüyor. Biz bu gruptan çıkacağız. Ona göre kadro kurduk. İyi şeyler yapacağız, buna yürekten inanıyorum. Hedeflerimden biri Avrupa’da başarılı olmak. İnşallah bu gruptan çıkacağız” diye konuştu. Ülke puanı ile ilgili de konuşan Çalımbay, ”Bu olay bize baskı yaratmıyor, aksine daha çok hırslandırıyor” dedi.  

Galatasaray UEFA Avrupa Ligi’ne veda etti: Türkiye, ülke puanı sıralamasında 12’nci sırada kaldı. 

Galatasaray, dün (1 Ekim) ülke puanı açısından hayati derecede önemli bir maça çıktı. İskoçya’nın Glasgow Rangers takımı ile karşılaşan sarı-kırmızı ekip 2-1 yenilerek UEFA Avrupa Ligi’ne gruplara kalamadan veda etti. Ülke sıralamasında Türkiye’nin hemen arkasında yer alan İskoçya bu sonuçla çok önemli bir galibiyet elde etti. Türkiye, bu sene UEFA ülkeler sıralamasında 12’incilikte kalırsa, 2022-23 sezonunda Şampiyonlar Ligi’ne direkt katılma hakkını kaybedecek. 

2013’de 10’uncu 2021’de 12’nci 

Türkiye, UEFA takım sıralamasında 2013 senesinde Galatasaray ve Fenerbahçe’nin Avrupa’daki başarısı ile 10’uncu sıraya kadar yükselmişti. Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi’nde yarı final başarısı gösterirken Galatasaray ise Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final oynamıştı. Avrupa’ya giden takımların, son beş senesi baz alınırsa ülke puanına katkıda bulunan takımlar şöyle oluşuyor:  Beşiktaş 54.000, Fenerbahçe 31.500, Galatasaray 23.500,  Başakşehir 21.000. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.