Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ali Babacan: “Ülkedeki güvenliği sağlamakla yükümlü hükümet üyesinin yüksek yargı mensubuna sarf ettiği sözler utanç verici”

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin Çorum il kongresinde yaptığı konuşmada, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan arasındaki tartışmaya değindi. Babacan, “Ülkedeki güvenliği sağlamakla yükümlü bir hükümet üyesinin bir yüksek yargı mensubuna sarf ettiği sözler hükümetin güvenlik konusundaki acziyetinin itirafıdır” dedi.

DEVA Partisi’nin ilk olağan il kongresi, bugün (4 Ekim) Çorum’da yapıldı. Anitta Otel’de düzenlenen 1. Çorum Olağan İl Kongresi’ne katılan Genel Başkan Ali Babacan, konuşmasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan arasındaki tartışmaya, ekonomiye, koronavirüs salgını yönetimine ve Ermenistan-Azerbaycan çatışmasına değindi.

Ali Babacan’ın konuşmasında öne çıkan noktalar şöyle:

“Hükümetin güvenlik konusundaki acziyetinin itirafı”

“Mahkeme kararları elbette eleştirilebilir, ancak ülkedeki güvenliği sağlamakla yükümlü bir hükümet üyesinin bir yüksek yargı mensubuna sarfettiği sözler ülkemiz adına utanç vericidir. Hükümetin güvenlik konusundaki acziyetinin itirafıdır.

Anayasa Mahkemesi’ni hedef alanların bir kısmı, askeri vesayet günlerinde partileri kapatılmış, inanç özgürlükleri ayaklar altına alınmış insanlar. Bugün, ne yazık ki, Yüksek Mahkeme mensuplarını vesayet rejiminin yargıçlarına benzetmeye çalışıyorlar.

Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuru sayesinde hak ihlallerini kısmen telafi etme imkanını getirmiştik. Fakat şimdi, ne zaman özgürlükçü, demokrat, adil, hakka uygun bir karar verilse karşı çıkıyorlar. Çünkü adalete inanmıyorlar.”

“Kur sizi ilgilendirmiyorsa niçin akaryakıta, elektriğe zam yapıyorsunuz?”

“Ortadirek yıkılıyor. Hükümetin yaptığı yanlışlar yüzünden yıkılıyor. Bunları görüyoruz. Yalanlarla, çarpıtmalarla kandırmaya çalışsalar da biz bunları görüyoruz, halk görüyor. Halkı cahil, anlamaz sanıyorlar.

Artık yeter. Biz bu yanlışların bedelini ödemek istemiyoruz. Kur sizi ilgilendirmiyorsa niçin akaryakıta, elektriğe zam yapıyorsunuz? Bunların maliyetinin direkt döviz kuruna bağlı olduğunu bu halk bilmiyor mu?”

“En önemli milli çıkarımız halkımızın sağlığıdır”

“Koronavirüs tablolarının gerçeği yansıtmadığını açıkladılar. Türk Tabipleri Birliği aylardır verilerin gerçek olmadığını söylediği için hain ilan edildi. Bu halkın canının hiç mi kıymeti yok? Mesele ülkenin çıkarlarıysa, en önemli milli çıkarımız halkımızın sağlığıdır.

İktidar, konu sağlık ve eğitime gelince para bulamıyor. İlaç ve tıbbi malzeme tedarik eden firmalara borçlarını ödeyemiyor. Çünkü devletin bütçesi iflas noktasında. Ama bu durumda bile Kanal İstanbul için ihale yapmayı ihmal etmiyorlar.

Ne uzaktan ne de yakından eğitimi becerebiliyorlar. Sınavlara girecek öğrencilerimiz sınav müfredatını bilmiyor. Ailelerin en büyük yatırımı mala mülke değil, çocuklarınadır. DEVA Partisi’nin amacı, Türkiye’ye kaderinin bu olmadığını göstermektir.”

“Şatafata yapılan harcamalar devam ederken esnaf kepenk indiriyor”

“Esnafımız kepenklerini indiriyor. Diğer ülkeler küçük işletmelere hibe verirken bizde hükümet, küçük kredilerle sorunları erteledi. Üstelik üzerine faiz ekledi. Şatafata yapılan harcamalar devam ederken esnafın kepenklerini kapatması sessizce izlendi.”

“Ermenistan hukuksuz işgali derhal sonlandırmalı”

“Dağlık Karabağ bölgesi Azerbaycan Cumhuriyeti’nin öz toprağıdır. Biz, Ermenistan’ın bu hukuksuz işgali derhal sonlandırması gerektiğini düşünüyoruz ve Azerbaycan’ın uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarını sonuna kadar destekliyoruz.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.