Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Prof. Dr. Işın Çelebi’nin koordinatörlüğünde hazırlanan, “Gelecek nasıl olacak? Dijital Yönetim, Kırılma & Yeni Bir Dünya Düzeni” başlıklı kitap yayımlandı: “Türkiye, dijital çağda tam ortada”

Altınbaş Üniversitesi ve Türkiye Bilişim Vakfı’nın ortaklığı ile Kasım 2019’da düzenlenen “Dijital Yönetim ve Kırılma” başlıklı konferanstan yola çıkarak Prof. Dr. Işın Çelebi’nin koordinatörlüğünde, “Gelecek Nasıl Olacak? Dijital Yönetim, Kırılma & Yeni Bir Dünya Düzeni” ismiyle yayımlanan kitabın tanıtım etkinliği bugün (6 Ekim 2020) yapıldı.

İstanbul’daki Zorlu Center’da kitabını tanıtan Çelebi, bilgisayarın eğitimde vazgeçilmez olduğunu söyledi ve “Bugün geldiğimiz noktada görüyorsunuz uzaktan eğitim sistemi çöktü. Eğitim görmesi gereken 15 milyon çocuğun ancak yüzde 20’si eğitim alabiliyor” dedi. Etkinliğe, eylül ayında yayımlanan kitabın tanıtımı sırasında sunum yapan ve kitaba destek veren Altınbaş Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çağrı Erhan, Faruk Eczacıbaşı, Prof. Dr. Emre Alkin, Kübra Erman Karaca ve Prof. Dr. Ersin Kalaycıoğlu’nun yanı sıra Osman Ulagay, Prof. Dr. Ahmet Kasım Han da katıldı. 

“ABD ve Çin arasındaki rekabet ve ticaret savaşları, teknoloji savaşları haline dönüştü”

“Dünya hızla değişim içinde” diyen Işın Çelebi, kitaba katkı veren herkese teşekkür etti ve Türkiye’nin teknoloji ve iletişim altyapısının geliştirilmesine dikkat çekti:

“Bugün Türkiye’nin teknoloji ve iletişim temel altyapısının geliştirilmeye ihtiyacı var. Fiber-optik altyapısına talebin çok hızla artacağını hesaplıyorum. Apple, cep telefonunu ilk çıkardığında nasıl gelişeceği tartışılmalıydı. ABD ve Çin arasındaki rekabet ve ticaret savaşları, teknoloji savaşları haline dönüştü.”

“Koronavirüs sonrası oluşacak yeni dünyada yol gösterici”

Toplantıda konuşan Eczacıbaşı Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Eczacıbaşı, projenin içinde yer almaktan gurur duyduğunu belirtti ve “Bu proje koronavirüs sonrası dünyada teoriden pratiğe dönüşmesi için yol gösterici bir rehber olacaktır” dedi.

“Teknolojinin durdurulması ve yavaşlatılması imkansız”

Çalışmaya katkıda bulunan bir diğer isim de Prof. Dr. Ersin Kalaycıoğlu’ydu. Tanıtım toplantısında söz alan Kalaycıoğlu, teknolojinin hızına dikkat çekti:

“Teknolojiyle birlikte hızla gelişen, üretim ve tüketime kurgulanmış bir dönem yaşıyoruz. Bununla birlikte haber ve bilgi akımının, insan hafızasının algılamayacağı kadar büyük çapta ve hızda olduğu bir dünyadayız. Bunların durdurulması ve yavaşlatılması olanaklı da değil olası da değil. Bu süreçler son derece büyük başarıya imza attı.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.