Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gıda konusunda uzman olmayıp yanıltıcı açıklama yapana ceza verilecek – Gıda Mühendisleri Odası Başkanı Yaşar Üzümcü ile söyleşi: “Teklif olumlu ama çerçevesi iyi belirlenmezse medyada otosansür yaygınlaşır”

Gıda Mühendisleri Odası Başkanı Yaşar Üzümcü, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görüşülen Gıda, Tarım ve Orman Alanında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Teklifi hakkında Özgür Özdemir’e değerlendirmelerde bulundu. Üzümcü, teklifle birlikte gıda konusunda uzman olmamasına rağmen yanıltıcı açıklama yapanlara ceza verilecek olmasını olumlu bulduklarını ancak bunun çerçevesinin iyi belirlenmesi gerektiğini, aksi takdirde medyada otosansür uygulamasının yaygınlaşmasından endişe ettiklerini söyledi

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler