Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden son ihtarname: “Ankapark’ı 30 gün içinde boşaltın”

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Melih Gökçek döneminde 750 milyon dolar maliyetle yapılan, daha sonra özel bir şirkete devredilen Ankapark’ın geri alınması için harekete geçti. ABB, uzun süredir atıl durumda tutulan parkın 30 gün içinde tahliye edilmesini istedi. ABB aksi durumda kaymakamlık yolu ile Ankapark’ının tahliyesini sağlayacak.

Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisi üzerine kurulan ve “Avrupa’nın en büyük tema parkı” olma iddiasıyla 20 Mart 2019’da açılan Ankapark, yapılmaya başlandığı dönemde birçok tartışmaya yol açtı. Birçok sivil toplum kuruluşu ve akademisyenin karşı çıkmasına rağmen “çılgın proje” denilerek büyük maliyetlere inşa edilen Ankapark’ı eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Başkente yılda 10 milyon turist getirecek. Guinness Rekorlar kitabına gireceğiz. Ankaralı’nın gezdiği ve gelenlerin istisnasız beğeni ve takdirini kazanan bu park çalışmazmış. Dünya görüşü bu kadar dar olanların eline Allah, Ankara’yı düşürmesin” sözleriyle savunmuştu.

26 milyon TL Ankara Büyükşehir Belediyesine ek gelir olarak kaydedildi

Ankapark’ı işletmeye başlayan ve açılışı yapıldıktan yalnızca yedi ay sonra parkı hizmete kapatan şirketin 30 Nisan 2020 tarihinde ödemesi gereken 26 milyon 400 bin TL’yi ödememesi üzerine harekete geçen Ankara Büyükşehir Belediyesi, ihtara rağmen ödemeyi yapmayan şirketin ihaleyi aldığında teminat mektuplarının karşılığı olarak yatırdığı 26 milyon TL’yi, gelir olarak kaydetti.

ABB kaynaklarından edinilen bilgiye göre Ankapark’ın geleceğine ise sivil toplum kuruluşları, üniversiteler, meslek odaları ve vatandaşların fikri alınarak ortak akılla karar verilecek.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler