Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Koronavirüs önlemleri gölgesinde tarımda kış sezonu başlıyor – Çiftçi endişeli: “Devletin marketlerin raf fiyatına müdahale etmesi gerekiyor”

Koronavirüs salgını başladığından beri yurtiçinde ve uluslararası alanda alınan önlemler, Türkiye’deki tarım ürünlerinin hem iç pazardaki ticaretini hem de ihracatını olumsuz yönde etkiliyor.

Antalya’da çiftçi, yaz sezonunda yetiştirdiği üründen beklediğini alamayınca, kış sezonuna borç içinde hazırlanıyor. Antalya’da çiftçilik yapan Ahmet Yılmaz, “Borç içinde de olsak ekim yapmak, çalışmak zorundayız. Tarım bize anneden öğretilen meslek, başka iş yapamayız” diyor.

Çiftçiler, büyükşehirlerde market fiyatlarının abartılı olduğu konusunda hemfikir. Yılmaz, marketlerdeki fiyatlara müdahale edilmesini gerektiğini düşünüyor: “Bir demet maydanoz tarladan 30 kuruşa çıkıyor. Lojistik ve hal masraflarıyla 1 lira gibi bir maliyeti oluyor. Fakat süpermarketlerde bir demet maydanoz 2,5 – 3 lira bandında satılıyor. Devlet yetkililerinin fiyat standardı getirmesi, bu duruma müdahale etmesi gerekiyor.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.