Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Politik Akademi (40): KKTC cumhurbaşkanlığı seçimlerinin barış müzakerelerine etkisi – Dr. Cihan Dizdaroğlu ile söyleşi

Kadir Has Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde Öğretim Görevlisi Dr. Cihan Dizdaroğlu ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti‘nde (KKTC) 11 Ekim 2020 Pazar günü yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinin önemi ve seçimin Kıbrıs’ta çözüm müzakerelerine etkisi üzerine konuştuk. Edgar Şar‘ın sorularını yanıtlayan Dizdaroğlu, “Son iki seçimde Ankara’nın istediği kişiler seçilemedi, kamuoyu anketleri yanıltıcı olabilir çünkü farklı bir dönemden geçiyoruz. Ankara farklı bir adayı destelemek isterken toplumu başka bir yere itiyor. Seçimlerin, Kıbrıs Türkleri’yle Türkiye halkını karşı karşıya getirmemesi gerekiyor” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.