Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Berrin Sönmez ile Feminist Bakış (45): Kadınların aklı yargılanıyor

Ezidi genç kadın Nadia Murad, IŞİD’in köle pazarında cariye olarak satılmıştı. İnsanlığı ayağa kaldıran IŞİD vahşeti kadınlara zarar vermeye devam ediyor.

Nadia Murad, IŞİD’den kurtulduktan sonra Nobel Barış Ödülü’nü aldı.

Türkiye’de ise bu vahşetin İslam’da yeri olmadığını belirten sosyal medya paylaşımları nedeniyle Fatma Yavuz, Diyanet tarafından kamu görevinden ihraç edildi.

“Kadınların aklı yargılanıyor” çünkü kadınlar, din alanında geleneksel yorumlarla kurulan eril tahakküme itiraz ediyorlar. Zeynep Algı, kadınları ikincilleştiren uydurma rivayetlerden birisini tersine çevirerek “İşlerini erkeklere emanet eden toplumlar felah bulmaz” mesajını paylaştığı için emniyette ifadeye çağrıldı. Oysa Algı, bin küsur yıldır kadınları aşağılamak için kullanılan rivayeti tersine çevirerek topluma ayna tutmuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.