Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Koronavirüs gölgesinde geçen bir sezonun ardından turizm – AKTOB Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Kavaloğlu: “Çok çetin geçecek bir karakış bizi bekliyor”

Koronavirüs salgınından en çok etkilenen sektörlerden biri turizm oldu. Yaz sezonu tüm dünyadaki turizm işletmeleri için oldukça kötü geçerken Türkiye’nin turizm başkenti Antalya da tarihinin en kötü turizm sezonunu geride bıraktı.

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Yönetim Kurulu Üyesi Kaan Kavaloğlu, yıl sonuna kadar dört milyon turist hedeflediklerini, bu sayının maddi olarak büyük getirisi olmadığını ama istihdam açısından önemli olduğunu söyledi. Kavaloğlu, “Geçen yıl sezonu rekorlar kırarak tamamladık. Bu yıl beklentilerimiz ve hazırlıklarımız büyüktü. Fakat koronavirüs salgını tüm dünyada olduğu gibi Antalya’da turizmi doğrudan etkiledi. Yıl sonuna kadar dört milyon civarında turist bekliyoruz” dedi.

Türkiye’nin dünyaya entegre olmuş başlıca sektörünün turizm olduğunu belirten Kavaloğlu, koronavirüs önlemleri kapsamında uygulanan sertifikasyon sisteminin tüm dünyaya örnek olduğunu belirtti. Kavaloğlu “Bakanlık çok ciddi bir sertifikasyon ve denetleme sistemi hazırladı. Bu sistemin sürdürülebilir olması için her ay denetimler yapılıyor ve sertifikalar aylık olarak veriliyor. Aldığımız önlemler ve hizmet kalitesi sayesinde ülkelerine dönen turistlerin memnuniyet oranı yüzde 98. 2021 sezonu için bu memnuniyet oranı bizim için çok önemli. Eylül ayında, 2021 için rezervasyon almaya başladık, bu bizim için moral verici” diye konuştu.

AKTOB Yönetim Kurulu Üyesi Kaan Kavaloğlu, yaz sezonunun zorlu geçtiğini fakat kış sezonunun daha zor geçeceğini söyledi. Kavaloğlu “Geç başlayan yaz sezonu öncesi personelimle yaptığım toplantıda tünelin ucunda ışık olduğunu söylemiştim, nitekim yaz sezonunda o ışığı gördük. Şimdi çok çetin geçecek bir karakış bizi bekliyor” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.