Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Osman Kavala hakkındaki ikinci iddianameyi hazırlayan savcı Hasan Yılmaz, Adalet Bakan Yardımcılığı’na atandı

İş insanı Osman Kavala hakkında “anayasal düzeni değiştirmek” ve “casusluk” suçlamalarıyla ikinci iddianameyi hazırlayan İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hasan Yılmaz, cumhurbaşkanlığı kararı ile Adalet Bakan Yardımcısı olarak atandı.

Resmi Gazete’de yayımlanan cumhurbaşkanlığı kararı ile Adalet Bakan Yardımcısı Cengiz Öner görevden alındı. Daha önce Adalet Bakanlığı Müsteşarlığı görevinde bulunan Öner’in yerine, İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hasan Yılmaz getirildi.

Adalet Bakan Yardımcısı olarak atanan Yılmaz, Gezi davasından beraat eden iş insanı Osman Kavala hakkında “anayasal düzeni değiştirmek” ve “casusluk” suçlamalarıyla ikinci iddianameyi hazırlamıştı. Yılmaz aynı zamanda Hâkimler ve Savcılar Kurulu’nda hâkim ve savcıların soruşturma ve atamalarına bakan Birinci Daire’de görev yapacak.

Resmi Gazete’de yayımlanan diğer kararlar ise şöyle sıralandı:

Sağlık Bakanlığı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi (FTR) Çalışma Grubu Mükemmeliyet Merkezi Komisyonu Üyeliği’ne, Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Sibel Aksu Yıldırım getirildi.

Sağlık Bakanlığı’nda açık bulunan Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdür Yardımcılığı’na Arif Çetin atandı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nda açık bulunan Ar-Ge Teşvikleri Genel Müdür Yardımcılığı’na Coşkun Çekiciler atandı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.