Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Behlül Özkan yazdı – Karabağ: Perde gerisinde Ankara – Moskova düellosu

Marmara Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Behlül Özkan, YetkinReport için, Azerbaycan ile Ermenistan arasında yaklaşık üç hafta önce başlayan çatışmalarda, Ankara ve Moskova’nın rolünü yazdı. Karabağ: Perde gerisinde Ankara – Moskova düellosu” başlıklı yazıda Özkan şunları söyledi: “Rusya’nın stratejisi Azerbaycan’ın Karabağ dışında işgal edilmiş topraklarını geri almasını, Ermenistan’ın da Karabağ’ı Rusya’nın askeri garantisiyle elinde tutmasını hedefliyor. Rus askerinin Karabağ’a konuşlanması, hem Bakü hem de Erivan’ın Moskova’nın etkisinde kalmasının sigortası olacaktır. Süreç içinde Rusya’nın Ermenistan siyasetine de balans ayarı çekerek, Batı yanlılarını tamamen iktidardan uzaklaştırması öngörülebilir.

Karabağ’ın tamamının Türkiye’nin desteğiyle Azerbaycan’a geçmesini hezimet olarak görecek Moskova, sahada askeri durumu değiştirmek için neler yapabilir? Bunun bir benzerini Suriye’de test eden Ankara’nın, Moskova’nın ‘yakın çevre’ olarak nitelendirdiği Kafkasya’ya yönelik tutumunda da farklı davranmayacağını öngörmesi gerekir.”

Behlül Özkan’ın yazısının tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.