Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Berrin Sönmez ile Feminist Bakış (46): Aile Bakanlığı, kadına yönelik şiddetle mücadele çalıştayına karartma uyguladı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Dördüncü Ulusal Eylem Planı” hazırlık çalıştayı, vahim bir tabloyu ortaya koydu.

İlkin “Alo 183 Şiddet Hattı”nın, şiddet başvurularının artması, yani hattın cevaplamakta yetersiz kalmasına yol açacak kadar yoğun şiddet şikayeti yaşanması nedeniyle şiddet hattı olmaktan çıkarıldığı bu çalıştayda anlaşıldı. Devletin kadına yönelik şiddeti önlemek için değil, kadınların şiddet şikayetinde bulunmasını önlemek için politika geliştirdiği ortaya çıktı.

Çalıştay katılımcılarının bütçelendirilmiş eylem planı, toplumsal cinsiyet eşitliği ilkesine dayalı eylem planı, İstanbul Sözleşmesi’nin devlete yüklediği görevler doğrultusunda hazırlanmış eylem planı ve GREVIO Türkiye raporunun yol göstericiliğinde hazırlanmış eylem planı önerileri, bakanlıkça sunulan çalıştay çıktıları içinde yer almadı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.