Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sinan Ülgen ile söyleşi: “Yunanistan’ın Gümrük Birliği’nin askıya alınması talebi, AB’de Yunanistan’ı cesaretlendiren bir hava oluştuğu anlamına geliyor”

Türkiye ve Yunanistan arasındaki Doğu Akdeniz gerilimi karşılıklı NAVTEX ilanlarıyla sürerken Yunanistan, Avrupa Birliği’ne Gümrük Birliği Anlaşması’nın tamamen askıya alınması çağrısı yaptı. NATO savunma bakanları toplantısında konuşan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg de Türkiye’nin S-400 hava savunma sistemlerini almasından ve ilk atış denemelerinin yapılmasından endişe duyduğunu açıkladı. Stoltenberg Türkiye’nin F-35 füze savunma sisteminden bu nedenle çıkarıldığını da hatırlattı. Tüm bu gelişmeleri Ekonomi ve Dış Politika Araştırma Merkezi (EDAM) Başkanı Sinan Ülgen ile konuştuk.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.