Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Fransız sanatçı Saype, dünyanın en büyük sembolik insan zinciri olan “Duvarların Ötesinde” projesiyle İstanbul’dan geçiyor

Fransız sanatçı Saype’nin Haziran 2019’da başlattığı “Beyond Walls” yani dünyanın en büyük sembolik insan zinciri projesinin sekizinci ayağı İstanbul’dan geçecek. Projenin basın toplantısı bugün (26 Ekim) Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall’da saat 11.00’de yapıldı. Eserlerin fotoğraf sergisi, bugün saat 17:00’de Taksim Sanat’ta izleyicilerle buluşacak, sergi 8 Kasım 2020’ye kadar ziyaret edilebilecek.

Forbes dergisi tarafından 2019 yılında sanat ve kültür alanında otuz yaşın altındaki en etkili otuz kişiden biri olarak seçilen, Saype olarak bilinen sanatçı Guillaume Legros, sembolik olarak dünyanın en büyük insan zincirini, “Duvarların Ötesinde” (Beyond Walls) projesiyle yaratıyor.

Saype bu projeyle, birliği, karşılıklı yardımlaşmayı ve duvarların ötesindeki ortak çabayı simgelemek amacıyla, şehirden şehre kayan ve iç içe geçen, tokalaşmış elleri çimenlerin üzerine çiziyor. Projede, tebeşir ve kömürden oluşan bir boya kullanıyor.

Projenin sekizinci durağı İstanbul 

Beyond Walls projesinin sekizinci durağı İstanbul. Önceki duraklarlar ise şöyleydi: Paris, Andorra, Cenevre, Berlin, Ouagadougou, Yamoussoukro ve Torino.

Avrupa ve Afrika kıtalarını buluşturduktan sonra bu kez de İstanbul Boğazı’nı geçerek kıtaları buluşturacak çalışma, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kültür A.Ş., Beşiktaş Belediyesi, Boğaziçi Üniversitesi, İsviçre Başkonsolosluğu, Institut Français Turquie ve UPS’in desteğiyle gerçekleştiriliyor.

Eserlerin fotoğraf sergisi, bugün saat 17:00’de Taksim Sanat’ta izleyicilerle buluşacak, sergi 8 Kasım 2020’ye kadar ziyaret edilebilecek. Eserler, 7 Kasım Cumartesi gününden itibaren, Institut Français Türkiye’nin İstiklal Caddesi cephesinde sergilenecek. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.