Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak ile işletme hakkı 2028’e kadar Katarlı şirkete devredilen Antalya Limanı üzerine söyleşi: “Liman stratejik ve ekonomik açıdan milli bir değer, yabancı bir şirkete satılmamalıydı”

Global Holding’e ait olan işletme hakkı 140 milyon ABD Doları karşılığında 2028 yılına kadar Katarlı QTerminals WLL şirketine devredilen Antalya Limanı hakkında Medyascope‘a konuşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, limanın stratejik ve ekonomik açıdan milli değer olduğunu, Katarlı bir şirkete satılmaması gerektiğini söyledi.

Liman özelleştirilirken Antalya halkına sorulmadığını vurgulayan Budak, “Limanın önceki sahibi Hayyam Garipoğlu’ydu. Ardından Global Holding’e satıldı, şimdi de Katarlı bir şirkete satılıyor. Antalyalı iş insanları en başından beri kendi limanlarını işletmek istiyor. Liman ülkemiz için sadece ekonomik değil, stratejik öneme de sahip. Limanın içinde savaş gemilerimizin yanaştığı rıhtım var. Sismik araştırma çalışmaları yürüten Oruç Reis, bu limanda demirliyor. Savaş gemilerimizin kullandığı rıhtımın akıbeti ne olacak? Sarısu sahiline yapmayı planladığınız bir kilometrelik iskele, limana dahil olacak mı? Limanı genişletecek misiniz? Bu soruların şeffaflıkla cevaplanmasını bekliyoruz. Kimseye sorulmadan kapalı kapılar ardında limanı yabancılara sattılar” dedi.

Budak ayrıca, pahalı olduğu için sebze meyve ihracatçıları tarafından yıllardır tercih edilmeyen limanın batı kıyısındaki Sarısu sahiline yapılmak istenilen petrol aktarım iskelesinin bölgeye etkilerini de anlattı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.