Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gelecek Partisi kurmayları Medyascope’a konuştu: “Her an seçim olabilir, buna hazırlıklı olmalıyız”

Eski başbakanlardan Ahmet Davutoğlu’nun Adalet ve Kalkınma Partisi’nden ayrılarak kurduğu Gelecek Partisi’nin 1. Olağan Genel Kongresi, Ankara’daki Alfa Altınpark’ta düzenlendi. Davutoğlu’nun yeniden genel başkan seçildiği kongrede Gelecek Partisi Teşkilat Başkanı Nedim Yamalı, Genel Başkan Başdanışmanı İbrahim Turhan, Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Başçı ve Gelecek Partisi İletişim Başkanı Neslihan Çevik, Medyascope’a özel açıklamalarda bulundu.

“Gelecek Senin, Gelecek Türkiye’nin” ve “Burdayız” sloganıyla yapılan kongreye salgın nedeniyle delegeler, parti görevlileri ve basın mensupları dışında kimse alınmadı.  Kongresini tamamlamasıyla Gelecek Partisi, seçimlere katılma yeterliliğini de sağlamış oldu. Kongrede, genel başkanın yanı sıra 60 üyeli Parti Yönetim Kurulu (PYK) ile Etik Kurulu ve Disiplin Kurulu üyeleri de belirlendi.

12 Aralık 2019’da kurulan Gelecek Partisi’nin 1. Olağan Genel Kongresi’nin yapıldığı salonda, “KHK mağdurları” ve “emeklilikte yaşa takılanlar” için afişler hazırlandı. Davutoğlu, oy veren delegelerin tamamının oyunu alarak yeniden Gelecek Partisi Genel Başkanı seçildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.