Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Meriç Eyüboğlu ile Metin Lokumcu davası üzerine söyleşi: “Sanıklar, taksirle ölüme sebebiyet vermekten yargılanıyor. Oysa burada taksir değil, kasıt sözkonusu”

Artvin’in Hopa ilçesinde 31 Mayıs 2011’de, dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim kampanyası için geldiği sırada düzenlenen protestolara yönelik polis müdahalesi sırasında yaşamını yitiren emekli öğretmen Metin Lokumcu’nun ölümüne ilişkin soruşturma dokuz yıl sonra tamamlandı. Davacı avukatlarından Meriç Eyüboğlu, dokuz yıl önce Hopa’da yapılan polis müdahalesini, dokuz yıl sonra tamamlanan iddianameyi ve yargı sürecini Medyascope’a değerlendirdi. 

Yargılanan 13 sanık arasında dönemin Hopa İlçe Emniyet Müdürü ve Artvin İl Emniyet Müdürü’nün de olduğunu söyleyen Eyüboğlu, “Bu talimatı Hopa’daki emniyet müdürlerinin tek başına almayacağı açık. Bu kişiler ‘taksirle ölüme sebebiyet vermek’ten yargılanıyor. Oysa burada taksir değil, kasıt sözkonusu” dedi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.