Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İsrail işgali altındaki Golan Tepeleri’nde Hz. Davut döneminden kalma kale bulundu

Suriye’nin güneybatısındaki Golan Tepeleri’nde yapılan arkeolojik kazılarda, aynı zamanda Kral Davut olarak da bilinen Hz. Davut dönemine ait bir kale bulundu. İsrail işgali altındaki Golan Tepeleri’ndeki Yahudi yerleşim alanı Hispin’de yeni bir mahalle inşası sırasında bulunan üç bin yıllık kalenin, Hz. Davut’un müttefiklerinden Geşur Krallığı’na ait olduğu düşünülüyor.

İsrail Eski Eserler Kurumu kazı çalışmaları yöneticisi Barak Tzin, kalenin bin metrekareden fazla bir alanı kapladığını tahmin ettiklerini belirtti. Kazılar sırasında bir kadın heykeli de bulan arkeologlar, bölgedeki araştırmalarına devam ediyor.

Tzin, Celile Denizi‘nin kuzeyindeki Geşur Krallığı için idari olarak önemli bir bölge olduğu düşünülen Bethsaida‘da ortaya çıkan benzer eserlere dikkat çekerek “Demir Çağı’ndan bulduğumuz kalıntılarla bağlantılı” dedi. 

Golan’daki araştırmalarının henüz başında olduklarını belirten Tzin, “Ciddi bir seviyede değiliz. Şimdi, Golan’ı yeniden keşfetmeye başlıyoruz. Krallığın, Hispin’den Suriye’ye yayıldığına inanıyoruz. Buluntular, boşlukları dolduruyor. Çalışmalar devam ettikçe resim biraz daha netleşmeye başlıyor” diye konuştu.

Arkeologlar Hispin’de bulunan kalenin, Geşur Krallığı için daha net tanımlamalar yapmaya yardımcı olacağını söyledi.

Hz. Davut

Kral Davut olarak da bilinen Hz. Davut, Kudüs’te doğmuş, İsrail ve Yahuda Birleşik Monarşisi kralı olmuş ve Kudüs’ü kurmuş Yahudi kral ve peygamberdir. Tanah ve Kuran, Davut’u “peygamber” olarak nitelendirir. İncil’de ise Eski Ahit’teki önemli din büyüklerinden biri olarak görülür. Yahudiliğin kutsal kitabı Tanah’ın Mezmurlar (İslam’da Zebur) bölümünü oluşturan 150 şiirin Davut tarafından yazıldığı kabul edilir. Bu şiirler gerek Museviliğin gerek Hıristiyanlığın en sevilen dini metinleri arasındadır. Kuran’a göre Zebur, Davut Peygamber’e Allah tarafından indirilmiştir.

Kaynak: MSN

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.