Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

TÜRSAB Akdeniz Bölge Başkanı Ferit Turgut ile turizmde sonbahar-kış sezonu üzerine söyleşi: “2021 yaz sezonunu tehlikeye atmayacak önlemleri bugünlerde almamız ve organize olmamız gerekiyor”

Türkiye’nin turizm başkenti Antalya, koronavirüs salgını sebebiyle tarihinin en kötü yaz sezonunu geride bıraktı. Sonbahar sezonunun sonuna geldiğimiz bu günlerde Selçuk Ada, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Akdeniz Bölge Başkanı Ferit Turgut ile turizmdeki son durumu konuştu.

TÜRSAB Akdeniz Bölge Başkanı Ferit Turgut, Avrupa ülkelerinin dönen vatandaşlarına uyguladığı karantina sürecinin sonbahar-kış turizmine olumsuz yönde etki ettiğini söyledi. Turgut sözlerine şöyle devam etti:

“Sezon başından itibaren ekim ayına kadar olan süreçte üç milyon civarı turist ağırladık. Yıl sonuna kadar üç milyon 500 bin rakamına çıkacağız gibi görünüyor. Antalya’nın başlıca hedef destinasyonları olan İngiltere ve Almanya’nın, ülkelerine dönen vatandaşlarına uyguladığı karantina süreci kasım ve aralık aylarında rezervasyonları ciddi şekilde etkiledi. Rusya karantina uygulamıyor ama Rus turistlerin tatil sezonu bitti.”

Avrupa ülkelerinin uyguladığı koronavirüs önlemlerinin Antalya turizminin kış sezonu için de tehlikeli olduğunu belirten Turgut, “Önümüzde Avrupalı turistlerin tatile çıkacağı üç tatil dilimi var fakat ülkelerin uyguladığı koronavirüs önlemleri Avrupalı’nın Antalya’ya gelişini engelliyor. Spor turizminde ise Avrupalı spor kulüplerinin gelmesi güç görünüyor. Avrupalı kulüplerin durumu aralık ayının başında netleşecektir ama şimdiden hedefimiz Rus takımları gibi görünüyor” dedi.

Turgut son olarak, “2021 turizm sezonuna daha hazır, daha sağlıklı olabilmek 2020 sezonunu feda ettik. Fakat daha sağlıklı olabilmek için tüm kurum ve kuruluşların ortak hareket etmesi gerekiyor. 2021 yaz sezonunu tehlikeye atmayacak önlemleri bugünlerde almalı ve organize olmalıyız” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.