Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Berrin Sönmez ile Feminist Bakış (49): Camide kadına şiddet var

Eskişehir’de Medine Camii’ni yaptıran ve 2012’den itibaren beş yıl cami derneği başkanlığını yürüten Aynur Eken, maddi, manevi ve bedenen emek verdiği camide huzuru bozmakla suçlanarak gündeme taşındı.

Medyanın tek taraflı haberiyle ortak olduğu şiddet, kadınları camilerden uzak tutma gayretinin yanı sıra, ortaya çıkardığı yolsuzlukları perdelemek için Aynur Eken’e karşı cami derneği yeni yönetiminin de katıldığı anlaşılan, camideki yeni hocanın da aralarında bulunduğu bir grup erkeğin çeteleşmesi izlenimi veriyor. Valilik, müftülük ve emniyetin haberdar olduğu bu konuyu basının ve kadın örgütlerinin de takip etmesi, camilerde kadına şiddeti önlemek için yararlı olur.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.