Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Açık Oturum (270): Yeni önlemler salgın sürecini nasıl etkiler? – Tomris Cesuroğlu, Cavit Işık Yavuz, Semih Tareen ile söyleşi

Küresel çapta koronavirüs salgınıyla mücadele süreci aylardır devam ediyor. Türkiye’de koronavirüs salgını sebebiyle ağır hasta sayısı ve ölüm oranlarındaki artış sürerken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’daki kabine toplantısının ardından salgın ile mücadele için alınan yeni tedbirleri açıkladı.

Türk Tabipleri Birliği ve bazı uzmanlar, salgının kontrol altına alınabilmesi için 14 gün süreyle tam kapanma öneriyor. Yeni tedbirler arasında tam kapanma yok. Yeni kısıtlamalar çerçevesinde sokağa çıkma yasağı sadece hafta sonları saat 20.00 ile 10.00 saatleri arasında uygulanacak. 65 yaş ve üstü için uygulanan belirli saatlerde sokağa çıkma uygulaması, çalışanlar hariç olmak üzere 20 yaş altını da kapsayacak. Okullardaki eğitim-öğretim yıl sonuna kadar uzaktan-çevrimiçi olarak sürdürülecek. Restoran ve kafelerde sadece paket servis uygulamasına geçilirken kıraathaneler de kapatılacak.

Açık Oturum‘un 270. bölümünde Gülçin Karabağ, konukları Türk Tabipleri Birliği (TTB) Covid-19 İzleme Grubu Üyesi Doç. Dr. Cavit Işık Yavuz, Amsterdam Vrije Üniversitesi’nde akademik çalışmalarını sürdüren toplum sağlığı ve genombilim uzmanı Dr. Tomris Cesuroğlu ve virolog Dr. Semih Tareen ile yeni salgın önlemlerinin salgın sürecini nasıl etkileyebileceği ve yapılması gerekenler üzerine söyleşti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.