Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Zorlu Holding’den “Ev İçi Şiddeti Önleme Politikası”: “Şiddetle mücadelede attığımız adımların çok kritik olduğunu biliyoruz”

Eşit Bi’Hayat” adını verdiği toplumsal cinsiyet eşitliği çalışmaları kapsamında “Ev İçi Şiddeti Önleme Politikası”nı yayınlayan Zorlu Holding, İş Dünyası Aile İçi Şiddete Karşı (BADV) projesi ve Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu (TKDF) ile işbirliğinde şiddetle mücadeleye yönelik adımlarını atmaya devam ediyor. Zorlu Holding yayınladığı “Ev İçi Şiddeti Önleme Politikası” ile çalışanlarını korumaya ve desteklemeye yönelik yeni uygulamaları da hayata geçiriyor. Zorlu Holding, Birleşmiş Milletler Kadın Birimi’nin “Cinsiyete Dayalı Şiddete Karşı” oluşturduğu 16 Günlük Aktivizm kampanyası kapsamında, İstanbul’daki Levent 199 ve Zorlu Center’ı 25 Kasım-10 Aralık tarihleri arasında turuncu ışık ile aydınlatacak.

Selen Zorlu Melik: “Şiddetle mücadelede attığımız adımların çok kritik olduğunu biliyoruz” 

Her türlü şiddetle mücadele etmenin önemine değinen Zorlu Holding Yönetim Kurulu Üyesi Selen Zorlu Melik, şiddet konusunda farkındalığın artması gerektiğini vurguladı: 

“Her türlü şiddetle mücadele etmeliyiz. Bunun için de öncelikle şiddetin tanımı, türleri ile ilgili hepimizin farkındalığının artması gerekiyor. Şiddetle mücadelede attığımız adımların çok kritik olduğunu biliyoruz. 31 bine yakın çalışma arkadaşımız ve paydaşlarımızı gözettiğimizde etki alanımızın büyüklüğü ve buna paralel sorumluluğumuzun bilinciyle hareket ediyoruz. Salgın sürecinde ne yazık ki artan ev içi şiddete yönelik hassasiyetimiz daha da arttı. Özel sektör olarak, sivil toplum kuruluşları ile işbirliğinde konunun takipçisi olmamız; gücümüzü daha eşit, şiddetten arınmış, iyi bir dünya hayaline kanalize etmemiz büyük önem arz ediyor. İş Dünyası Aile İçi Şiddete Karşı (BADV) projesi ve Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu (TKDF) ile işbirliğimizden büyük mutluluk duyuyoruz. Bu işbirliklerinin değerli katkısıyla edindiğimiz içgörülerle hazırladığımız ‘Ev İçi Şiddeti Önleme Politikası’ ile şiddete uğrayan çalışma arkadaşlarımızın çekinmeden sorunu paylaşabilecekleri ve kendilerini güvende hissedecekleri bir iş ortamını pekiştirmeyi amaçlıyoruz. Politikamızda şirket içi ve şirket dışı başvuru kanalları ve atılması gereken adımları paylaşıyoruz. Eğitimler ve gerekli destek mekanizmalarını da harekete geçiriyoruz. Şiddete karşı mücadelemizi aynı kararlılıkla, çalışma arkadaşlarımızın da desteğiyle sürdürmeye devam edeceğiz.”  

Zorlu Holding, “Ev İçi Şiddeti Önleme Politikası” ile birlikte ev içi şiddet mağduru çalışanlarının desteklenmesi, çalışanlarının güvenilirliği konusunda da değindi. Bu politika kapsamında Zorlu Holding, çalışanlarını ev içi şiddete karşı korunmak için kişilerin mahremiyetine saygı gösterdiklerini belirtti ve ev içi şiddet mağduru çalışanına talebi üzerine aşağıda yer alan hususlarda destek sağladığını vurguladı:

  • “Çalışanın güvenlik ve koruma edinme, yeni ev bulma, danışmanlık ve sağlık hizmeti alma ya da diğer gerekli konularla ilgilenme amaçlı ücretli izin yapmasını sağlamak. Bu süreçte zamanını esnek şekilde kullanmasına, yarı zamanlı çalışmasına veya uzaktan çalışmasına izin verilebilir. 
  • Birlikte İyiyiz platformunda destek sağlayan psikolog veya şirket dışından uzman bir psikolog tarafından terapi desteği alması sağlanabilir. 
  • Şiddet mağdurunun ev değiştirmesi, hukuki süreci başlatması yararlanması gerekebilir. Böyle bir durumda şirket şiddet mağduruna maddi destek paketi sunabilir. Çalışanın ihtiyacına paralel olarak destek paketinin kapsamı İnsan Kaynakları tarafından değerlendirilerek faydalanması sağlanır. 
  • Şirketin hukuk birimi veya varsa çalıştığı hukuk bürosu tarafından mağdura konuyla ilgili destek alabileceği yerlere yönlendirilmesi konusunda yardım sağlanır.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.