Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Antalya Kent Konseyi Afet ve Kriz Grubu Başkanı Ahmet Çiçek ile söyleşi: “Antalya’da riskli yapı stoklarının ciddi şekilde elden geçirilmesi gerekiyor”

İzmir’de 30 Ekim’de meydana gelen depremin ardından Akdeniz’deki deprem fırtınaları Antalya’da da gündeme konu oldu. Antalya Kent Konseyi Afet ve Kriz Grubu Başkanı Ahmet Çiçek, Medyascope‘tan Selçuk Ada‘nın sorularını yanıtladı.

“Antalya’da 1990’larda 1980’lerde yapılmış riskli yapılar var. Bu riskli yapı stokunun sayısını kesin olarak bilmiyoruz. Antalya birçok bölgeye göre deprem konusunda şanslı fakat olası bir depremde bu yapılar içinde yıkılacak olanlar var” diye konuşan Çiçek, Antalya’da yerel yönetimin değişmesiyle yeniden deprem master planı hazırlandığını söyledi ve ekledi: “Antalya yerel yönetim her değiştiğinde yeni bir deprem master planı yapılıyor. Bırakın yerel yönetimdeki parti değişikliğini, aynı partiden farklı bir şahıs yönetici olduğunda bir önceki çalışmaları yok sayıyor. Sürekli olarak deprem araştırması yapılıyor fakat depreme karşı alınan büyük bir önlem yok. Binaları gerektiği gibi etüt etmeliyiz, kentsel dönüşüme vatandaşı teşvik etmeli ve destek olmalıyız.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.