Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’nin Utah eyaleti ve Romanya’dan sonra Kaliforniya’da da bir monolit bulundu

ABD’nin Utah eyaletinde bulunan monolitin ardından Kaliforniya’da da benzer bir kütle ortaya çıktı. Yaklaşık üç metre uzunluğunda olduğu belirtilen monolitin kim tarafından yapıldığı henüz bilinmiyor.

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Utah eyaletinde bulunan monolitin (yekpare taş veya kayadan oluşan jeolojik veya teknolojik, büyük boyutlu kütle) bir benzeri Kaliforniya eyaletindeki Pine Dağı’nda ortaya çıktı. Kaliforniya’da bir yerel gazetenin haberine göre, Atascadero bölgesindeki Pine Dağı’nda bulunan monolit üç metre uzunluğunda, 45 santimetre genişliğinde ve paslanmaz çelikten yapılmış olduğu aktarıldı.

Özellikle yürüyüş gruplarının uğrak noktası olan Pine Dağı’nın zirvesinde keşfedilen monoliti daha önce gören olmadığı belirtildi. Ancak monolitin kim tarafından dağa konulduğu henüz netlik kazanmadı.

Haberde, Pine Dağı’ndaki monolitin Utah’ta keşfedilenin aksine kayalara monte edilmediği, sertçe iterek monoliti yerinden oynatmanın mümkün olduğu bilgisi aktarıldı.

Utah’ta 18 Kasım’da bulunan ilk monolit, vahşi yaşam biyologlarının Kanada koyunlarının sayması için havalanan eyalet helikopter ekipleri tarafında bulunmuştu. Daha sonra Romanya’nın “Kutsal Dağı” karşısında üçgen bir monolit daha ortaya çıkmıştı. Ancak bir süre sonra bu iki monolitin ortadan kaybolduğu açıklandı. Son olarak Kaliforniya’da ortaya çıkan üçüncü monolitin kim tarafından, hangi amaçla konulduğu bilinmiyor.  

Derleyen: Meryem Zelal Direkci

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.