Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İzmir esnafı darda: “Millet koronadan değil, yokluktan ölecek”

Koronavirüs salgını İzmir esnafını da vurdu. Normalde gündüz saatlerinde bir hayli kalabalık olan Konak ilçesindeki tarihi Kemeraltı Çarşısı, şimdilerde şaşırtıcı derecede boş. Yalnızca paket servis yapmalarına müsaade edilen bölgedeki lokantaların çoğu kapalı, açık kalmayı başaranlar ise bu şartlarda çalışmaktan şikayetçi.

Medyascope’a konuşan Kemeraltı esnafının en büyük sıkıntısı, para kazanamadıkları bu dönemde kira ve fatura ödemek zorunda kalmaları. Kira destek paketlerinden yararlanamayan esnaf, açıklanan destek paketlerini yeterli bulmadıklarını belirterek, devlet desteği bekliyor. Bölgede çok sayıda dükkanın kepenklerini indirdiğini belirten esnaf, kendilerinin de uzun süre ayakta kalamayacaklarını söylüyor.

Kurgu: Sedat Elbasan

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.