Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

“2020 yılında Antalya’da turizmciler müşterilerinin yüzde 85’ini kaybetti” – TÜRSAB Akdeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Ferit Turgut ile söyleşi

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Akdeniz Bölge Temsil Kurulu (BTK) Başkanı Ferit Turgut, Medyascope özel yayınında Mehmet Selçuk Ada’nın konuğu oldu. 2020 yılında koronavirüs salgını sebebiyle tarihin en kötü turizm sezonunun geride kaldığını belirten Turgut, “Antalya’da turizmciler müşterilerinin yüzde 85’ini kaybetti. 16 milyon 500 bin turist ile rekor kırdığımız 2019 yılının ardından, bu yıl sadece dört milyona yakın turist misafir ettik” dedi.

Koronavirüs salgını  gölgesinde geçen 2020 yılında Antalya’nın güvenli turizm çalışmalarının olumlu sonuçlandığını söyleyen Turgut, “Otellerimiz koronavirüse karşı başarılı bir sınav verdi. Dört milyona yakın turist ağırladık, aldığımız önlemler meyvesini verdi ve karşılaştığımız vaka sayıları oldukça düşük” diye konuştu. Aşı haberlerini umutla takip ettiklerini belirten Turgut, “Aşı, yaz ve hijyen kombinasyonu bize 2021 yılı için umut veriyor” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.