Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Salda Gölü’nde millet bahçesi inşaatı hızlandı, ziyarete kapalı olan gölün etrafında bina ve kulübelerin yapımı tamamlanmak üzere

Akdeniz Bölgesi’nin en çok ziyaret edilen mekanlarından ve ekolojik yapısı ile eşsiz olan Burdur’daki Salda Gölü kıyısında millet bahçesi inşaatı hızlandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, eylül ayında yaptığı açıklamada, 15 Ekim’den itibaren Salda Gölü’ne girilemeyeceğini ve plajın kullanılamayacağını açıklamıştı. Bakan Kurum yaptığı açıklamada, göle rengini veren beyaz kumların ezilerek azaldığını ve kuluçka dönemlerinde Beyaz Adalar olarak adlandırılan bölgeye girişin yasak olduğunu belirtmişti.

Bununla birlikte Salda Gölü’nün etrafındaki inşaat, gölün ziyarete kapatılmasının ardından hızlandı. Salda Gölü Koruma Derneği, millet bahçesi inşaatına giderek projede yapılacağı açıklanan yapılaşmadan daha fazla bina ve kulübe inşaatının olduğunu tespit etti.

Salda Gölü Koruma Derneği’nin yaptığı açıklama şöyle:

“Yetkililerin ‘Bir çivi bile çakmayacağız’ dedikleri Salda Gölü kenarında, pandemi sırasında, insanların sokağa çıkmasının sınırlı olduğu zamanda, millet bahçesi projesi hızla tamamlanıyor. Beyaz Adalar’da (Maldivler) dokuz adet ahşap bina beyaz kumların üzerine yere özel matkaplarla deldikleri yerlere, çelik kazıklar üzerine yapıldı. Yapılan binalar, daha önce kepçe ve kamyonlarla kumlarını başka bir yere taşıyıp, sonra geri getirip el arabası ve tırmıklarla düzelttikleri beyaz kumların çevresine sıralanmışlar. Yani büfelerden, kafeteryalardan tuvalete veya mescite gidenler bu beyaz kumların üzerinden geçecekler. Beyaz kumları ezmeye, toz etmeye devam edecekler. 

Halk plajı denilen yere ise millet bahçesi projesinde gösterilenden çok daha fazla bina yapıldı. Binaların uzaklığı ise gölün kıyı kenar çizgisinden kırk-elli metre uzaklıktadır. Kamuoyuna duyurulur.”

Medyascope‘tan Selçuk Ada, ekim ayında Salda Gölü’ne gitmiş, oradaki durumu uzmanlar ve Salda Gölü Koruma Derneği Başkanı Gazi Osman Şakar ile konuşmuştu:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.