Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Antalya’nın Dereköy Yaylası’ndaki kömür madeni projesi su kaynaklarını tehdit ediyor – Çoban Mustafa Arslan: “Eğer Dereköy Yaylası’nda maden ocağı açılırsa biz aç kalırız”

Antalya’nın Korkuteli ilçesinde bulunan Dereköy Yaylası’nda Turkuaz Maden tarafından kömür madeni işletilmek isteniyor. Yayladaki su kaynakları Korkuteli’nde bulunan on beş köye tarımsal sulama imkânı sunuyor. Uzmanlar Dereköy Yaylası‘nda kömür madeni açılırsa su kaynaklarının kirleneceğini ve Korkuteli’ne bağlı köylerde tarım yapmanın zorlaşacağını söylüyor. Yaylada bulunan tarihi kalıntılar ise Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından inceleniyor.

Selçuk Ada, Dereköy Yaylası’na yakın bir bölgede ailesi ile birlikte çobanlık yapan Mustafa Arslan‘a konuk oldu. Ada’nın sorularını yanıtlayan Arslan, “Ailemle birlikte buradaki çadırımızda yaşıyor, hayvancılık yaparak geçimimizi sürdürüyoruz. Dereköy’de insanlar tarım ve hayvancılık ile hayatlarını idame ettiriyorlar. Dereköy tarımı Antalya için olmazsa olmazdır” dedi.

Turkuaz Maden’in Dereköy’de kırk beş kişilik istihdam vaadini de değerlendiren Arslan, “Burayı yok edecekler, verecekleri zararın yanında yapacakları istihdam anlam taşımıyor. Dereköy Yaylası’nda maden açılırsa hayvancılık biter, biz aç kalırız. Benim tek bildiğim iş çobanlık. Yaşım da fabrikalarda iş aramak için büyük. Ben ortaokul mezunuyum, bu saatten sonra iş bulamam” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.