Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

107’si aralık ayında olmak üzere son beş ayda toplam 250 sağlık çalışanı koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti

Koronavirüs bütün dünyayı sarsarken salgından en ağır etkilenen kesimlerin başında salgınla en ön safta mücadele eden sağlık çalışanları geliyor. Aralık ayı boyunca salgın Türkiye’deki şiddetini artırırken çok sayıda sağlık çalışanı virüse yakalandı ve Türk Tabipleri Birliği’nin (TTB) verilerine göre 107 sağlık çalışanı koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. 

TTB’ye göre salgın boyunca şu ana kadar toplam 320 sağlık çalışanı vefat ederken bu kişilerin yaklaşık üçte biri aralık ayında yaşamını yitirdi. Mart ve temmuz aylarında beş, haziranda ise iki kişi hayatını kaybederken son beş ayda toplam 250 sağlık çalışanı koronavirüs nedeniyle hayata veda etti.

Kaynak: TTB  /   Hazırlayan: Okan Yücel

Aralık ayında hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının 45’i hekim, 28’i sağlık personeli, 22’si eczane çalışanı, 10’u ise hemşire olarak görev yapıyordu. 

Kaynak: TTB  /   Hazırlayan: Okan Yücel

Aralık ayında hayatını kaybeden 45 hekimin yaş ortalaması 59,55’ti. Bu ayda yaşamını yitiren 107 sağlık çalışanının 10’u kadındı. Kadınların altısı hemşire, ikisi sağlık personeli, biri ebe, biri ise eczane teknikeri olarak görev yapıyordu.

Hayatını kaybeden 10 hemşirenin sekizi devlet, ikisi ise özel hastanede çalışıyordu. 22 eczane çalışanının ise altısı özel eczanelerde eczane teknikeri olarak görev yapıyordu. 

Aralık ayında 45 hekimin hayatını kaybetmesiyle birlikte salgın boyunca vefat eden hekimlerin sayısı 119’a yükseldi. Bu 119 hekimin 13’ü aile hekimi, 11’i işyeri hekimi, dokuzu radyoloji uzmanı, dokuzu ise iç hastalıkları uzmanı olarak çalışıyordu. Aralık ayında hayatını kaybeden hekimlerin branşlara göre dağılımı ise şöyle:

Salgın döneminde İstanbul’da 58, Ankara’da 22, Diyarbakır’da 15, İzmir’de 13, Bursa’da 11, Konya’da ise 10 sağlık çalışanı koronavirüs nedeniyle hayatını kaybederken aralık ayında Trabzon, Samsun ve Hatay’da dramatik artışlar yaşandı. Hatay’da koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden dokuz sağlık çalışanının yedisi, Samsun’da sekiz kişinin altısı, Trabzon’da ise altı sağlık çalışanının beşi aralık ayında yaşamını yitirdi.

Kaynak: TTB  /   Hazırlayan: Okan Yücel

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.