Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Boğaziçi Üniversitesi’ndeki eylemin ardından gözaltılar devam ediyor, valilik bugünkü eylem öncesi Beşiktaş ve Sarıyer’de gösterileri yasakladı

Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğüne Prof. Dr. Melih Bulu’nun atanmasına tepkiler sürüyor. Bu sabah yapılan operasyonla birden fazla kişi gözaltına alındı. Valilik, bugün yapılması planlanan eylem öncesi iki ilçeye gösteri yasağı getirdi.

4 Ocak’ta öğrencilerin üniversite önünde yaptığı eylem sonrası bugün sabaha karşı altı adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.  “2911 sayılı Kanun’a muhalefet” ve “görevli memura mukavemet” suçlamalarıyla çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Üniversite öğrencileri bugün (6 Ocak) eylem yapmaya hazırlanırken, İstanbul Valiliği yaptığı yazılı açıklamayla Beşiktaş ve Sarıyer ilçelerinde gösteri ve yürüyüşlerin yasaklandığını duyurdu.

Valilik tarafından yapılan açıklamada şöyle dendi:

“Bazı sivil toplum kuruluşları ve topluluklar tarafından basın ve sosyal medya yoluyla Boğaziçi Üniversitesi kampüsü önünde bugün toplanma çağrıları yapılmaktadır.

Beşiktaş ve Sarıyer İlçelerimizin Hıfzıssıhha Kurulu kararları ile yapılması planlanan toplanmanın toplumun salgından korunması ve salgının yayılımının engellenmesi çalışmalarına olumsuz tesir edebileceği değerlendirilerek, bu ilçelerimizde her türlü toplantı, gösteri ve yürüyüş yasaklanmıştır.”

Ne olmuştu?

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, üniversiteye Prof. Dr. Melih Bulu’nun rektör olarak atanmasını 4 Ocak’ta protesto etmiş, polis eyleme müdahale etmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.