Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İBB, Halk Ekmek büfelerinin önünde kuyruk oluşmasını önlemek için 40 mobil büfeyle hizmete başladı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) unlu mamuller üreten şirketi olan İstanbul Halk Ekmek (İHE) büfelerinin önünde kuyruklar oluşması tartışmalara yol açmış, İBB Meclisi’nde özellikle Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) mensubu üyeler tarafından eleştirilmişti. Buna rağmen İBB Meclisi’ne sunulan 142 yeni İHE büfesi açılması talebi ise yine AKP ve MHP oylarıyla reddedilmişti.

Bunun üzerine harekete geçen İBB, 40 mobil büfeyle İstanbullular’ın ekmek ihtiyacını karşılama kararı aldı. Bugün (9 Ocak 2021) İstanbul Halk Ekmek Genel Müdürü Okan Gedik ve İBB Halk Ekmek A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili Özgen Nama’nın katıldığı bir törenle mobil büfelerin açılışı yapıldı. Sabit satış noktalarında konumlanacak mobil büfelerde ağırlıklı olarak öğlen ve akşam saatlerinde satış yapılacak. Sadece somun ekmeğin satılacağı mobil büfelerin şoförleri, aynı zamanda satış görevlisi olarak da çalışacak.

“Bir günde 1 milyon 396 bin ekmek ürettik”

Mart ayına kadar hizmet vermesi planlanan mobil büfelerde çalışanların gerekli hijyen eğitimlerini aldıklarının altını çizen Gedik, “Biz 1 milyon 250 bin adetle üretim ve satış rekorunu kırmıştık. Yaptığımız yeni vardiya düzenlemesiyle birlikte pazartesi günü (4 Ocak) 1 milyon 396 bin adet ekmek ürettik ve sattık. Dolayısıyla 1 milyon 250 bin bizim için artık geçilmiş bir rakamdır. Bunu daha da yukarıya çıkarmayı hedefliyoruz” dedi. 

İBB Halk Ekmek A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili Özgen Nama da şunları söyledi: “Geçici bir süreliğine 40 tane mobil hizmet noktasıyla acil çözüm olarak bunu yapıyoruz. Bizim temel amacımız 900 seviyesinde büfeyi konumlandırmak. Bununla ilgili İBB Meclisi’nde de bekleyen 142 adet büfe talebimiz var. Umarım onay çıkar ve kullanıma açarız. Pandemi ve kış koşullarında ekmeğe ciddi bi talep oluşuyor. Bu talebe hızlı bir çözüm için bunu yapıyoruz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.