Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Reklam kısıtlamalarının sosyal medyaya etkisi ve dijital platformların geleceği – Doç. Dr. Gresi Sanje ile söyleşi

1 Ekim 2020’de yürürlüğe giren “İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” ile Türkiye’de temsilcilik açmayan sosyal medya platformlarına yaptırımlar art arda gelmeye devam ediyor. Türkiye’de temsilcilik açmamaları nedeniyle ilk aşamada 10 milyon lira, ikinci aşamada 30 milyon lira olmak üzere toplam 40 milyon TL para cezası uygulanan dünyanın önde gelen sosyal medya platformları, üçüncü yaptırım olan üç aylık reklam yasağıyla karşı karşıya. 

Bu yasak platformları, markaları, reklam ajanslarını, sosyal medya fenomenlerini nasıl etkileyecek? Dünyada sosyal medya denetimleri nasıl belirleniyor? Dijital platformlarda düzenleme olmalı mı? Sahra Atila, bu soruları Bilgi Üniversitesi Marka Okulu / Pazarlama İletişimi Yüksek Lisans Program Direktörü Doç. Dr. Gresi Sanje‘ye sordu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.