Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Atıf Ünaldı ile söyleşi: “WhatsApp olayı verilerin kullanılmasına tepki verebilmek ve tepkilerin şirketlere zarar vereceğini görmek açısından dönüm noktası oldu”

Mesajlaşma uygulaması WhatsApp, kullanıcıların kişisel verilerini Facebook ile paylaşacağını açıkladı. Kullanıcılar yeni gizlilik sözleşmesini kabul etmezse 8 Şubat’tan itibaren uygulamayı kullanamayacak. Bu durum Türkiye’de ve dünyada kullanıcıların tepkisine yol açtı. Çok sayıda kullanıcı WhatsApp’ın rakibi olan mesajlaşma uygulamalarına geçti. Teknoloji uzmanı Atıf Ünaldı ile verilerimizin depolanması ve kullanılması arasındaki farkı, verilerimizin kullanılmasının olası sonuçlarını, veri gizliliğini, WhatsApp’ın rakibi olan uygulamaların özelliklerini konuştuk. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.