Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Joe Biden, CIA Başkanlığı için eski Rusya Büyükelçisi William J. Burns’ü aday gösterdi

Amerika Birleşik Devletleri ‘nde (ABD) 20 Ocak’ta başkanlık görevini devralacak Joe Biden, Merkezi İstihbarat Teşkilatı’nı (CIA) yönetmek üzere ABD Dışişleri Bakanlığı’nda 33 yıllık bir kariyere sahip olan diplomat William J. Burns’ü aday gösterdiğini duyurdu. 

ABD’nin seçilmiş başkanı Joe Biden’ın ekibi tarafından yapılan açıklamada, Burns’ün, ABD’yi ve halkı güvende tutacak onlarca yıllık deneyime sahip olan bir diplomat olduğunun altı çizildi. 

Biden, CIA Başkanlığı’na aday gösterdiği Burns ile ilgili yaptığı açıklamanda, “Büyükelçi Burns, tehditleri hudutlarımıza ulaşmadan önce önlemek ve bunlarla yüzleşmek için ihtiyacımız olan bilgi, muhakeme ve bakış açısını getirecek” dedi.

Burns, 1998 ve 2011 yılları arasında Ürdün, 2001 ve 2005 yılları arasında da Rusya Büyükelçiliği yaptı. Hillary Clinton tarafından da “istikrarlı bir el” olarak tanımlanan Burns, ABD Dışişleri Bakanlığı’nda 33 yıllık bir kariyere sahip.

Barack Obama yönetiminde de Dışişleri Bakanı Yardımcısı olarak görev yapan Burns, şu anda Carnegie Uluslararası Barış Vakfı’nın başkanlığını yürütüyor.  

Dışişleri Bakanlığı’ndan 2014’te emekli olan Burns, hem Cumhuriyetçiler hem de Demokratlar tarafından “güven verici” bir isim olarak nitelendiriliyor. 

Kaynak: The New York Times

Derleyen: Senem Görür

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.