Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Boğaziçi eylemlerinin onuncu gününde öğrenciler türküyü uyarladı: “Suda balık oynuyor, Melih camdan el sallıyor”

Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğüne Prof. Dr. Melih Bulu’nun atanmasına karşı üniversite öğrencilerinin ve öğretim üyelerinin eylemleri devam ediyor. Eylemlerde onuncu günü geride bırakan öğrenciler, bugün Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne giderek BİMEKS işçilerine destek verdi. Öğrenciler, kampüste “Suda Balık Oynuyor” türküsünü, protestolarına uyarlayarak seslendirdi.

Kurgu: Özgün Özgül – Kampüs içi görüntüler: “Boğaziçi Direnişi”

Cumhurbaşkanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğüne Prof. Dr. Melih Bulu’nun atanmasına karşı üniversitenin öğrencileri ve öğretim üyeleri, on gündür üniversite kampüsünde eylemlerine devam ediyor.

Üniversitenin öğretim üyeleri, bugün de kampüse cüppeleriyle geldi ve rektörlük binasına sırtlarını döndü.

Kampüste toplanan öğrenciler, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na mukavemetten yargılanan BİMEKS işçilerine destek vermek için İstanbul Çağlayan Adliyesi’ne gitti. İşçilerin yargılandığı duruşma ertelendi.

BİMEKS işçileri hakkında, birikmiş maaşlarını ve tazminatlarını alamadan işten çıkarıldıkları için patronları Vedat Akgiray’ın ders verdiği Boğaziçi Üniversitesi önünde yaptıkları eylemler nedeniyle dava açılmıştı.

Boğaziçi Üniversitesi korolarından öğrenciler, kampüste öğrencilerin “Kayyumluk” tabelası astığı rektörlük binası önünde türkü söyledi. Kendilerini “Boğaziçi Direniş Korosu” diye adlandıran, üniversitenin korolarına mensup öğrenciler, “Suda Balık Oynuyor” türküsünün sözlerini protestolarına uyarladı.

Öğrenciler, önceki günlerde olduğu gibi bugün de günün sonunda, kampüs kapısında açıklama yaptı. İstanbul Valiliği’nin Beşiktaş ve Sarıyer ilçelerinde yürüyüş ve gösterileri yasaklaması nedeniyle eylemlerini kampüste sürdüren öğrenciler, şunları söyledi:

“Okulumuz on gündür polis ablukası altında, kampüste siviller geziyor. Bizler direnişimizin bu baskı politikalarıyla sönümlenmeyeceğini biliyoruz ve taleplerimizi bir kez daha dile getiriyoruz. On gündür siyasi iktidarın açıklamaları, etiketlemeleri 4 Ocak’ta büyüyen bu ِöğrenci dayanışmasını bölmeye çalışıyor. Ancak bilinsin ki ِöğrenciler de demokratik talepleri beraber yükselttiğimiz kampüs bileşenleri ve diğer üniversiteler de bizimle birlikte direnen ِöğrenci arkadaşlarımız da taleplerinden vazgeçmeyecek.”

Taleplerimiz net. Ne imtiyaz ne de istisna istiyoruz.

-Tepeden atanan Melih Bulu ve tüm kayyum rektörler acilen istifa etsin.

– Tüm üniversitelerde rektörlük için üniversite bileşenlerinin rızası gözetilerek demokratik seçimler düzenlensin.

-Gözaltına alınan arkadaşlarımız acilen serbest bırakılsın.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.