Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Boğaziçi eylemlerinde öğretim üyeleri yine rektörlüğe sırtlarını döndü, öğrenciler çokdilli edebiyat dinletisi düzenledi

Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğüne Prof. Dr. Melih Bulu’nun atanmasına karşı üniversite öğrencilerinin ve öğretim üyelerinin eylemleri devam ediyor. Eylemlerde on birinci gününü geride bırakan öğrenciler, bugün kampüste çokdilli edebiyat dinletisi düzenledi.

Kurgu: Özgün Özgül – Kampüs içi görüntüler: “Boğaziçi Direnişi”

Cumhurbaşkanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğüne Prof. Dr. Melih Bulu’nun atanmasına karşı üniversitenin öğrencileri ve öğretim üyeleri, on bir gündür üniversite kampüsünde eylemlerine devam ediyor.

Kampüsteki eylemler yine üniversitenin öğretim üyelerinin cüppeleriyle rektörlük binasına sırtlarını dönmeleriyle başladı.

Kampüste çokdilli bir edebiyat dinletisi yapan öğrenciler, ardından eylemlerin gidişatına dair forum düzenledi.

Öğrenciler son olarak, önceki günlerdeki gibi kampüs kapısında açıklama yaparak bugünkü eylemlerini sonlandırdı. Açıklamada şunlar söylendi:

“Bugün, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi haklı direnişimize destek verdi. Yarın ِöğrenciler bu sesi yükseltecekler. Bu direniş dalga dalga tüm şehirlerde, tüm üniversitelerde büyümeye ve direngenliği sürdürmeye devam edecek. Taleplerimiz muhatapları tarafından karşılana dek bu direniş dinmeyecek.

Taleplerimiz net. Ne imtiyaz ne de istisna istiyoruz.

-Tepeden atanan Melih Bulu ve tüm kayyum rektörler acilen istifa etsin.

-Tüm üniversitelerde rektörlük için üniversite bileşenlerinin rızası gözetilerek demokratik seçimler düzenlensin.”

-Gözaltına alınan arkadaşlarımız acilen serbest bırakılsın.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.