Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türkiye’de koronavirüse karşı aşılama başladı – Antalya Atatürk Devlet Hastanesi’nden ilk gün izlenimleri

Türkiye’de koronavirüs aşısının uygulanma süreci bugün (14 Ocak) resmen başladı. Çinli ilaç firması Sinovac ve Brezilya’daki Butantan Enstitüsü’nün ortaklaşa geliştirdiği CoronaVac aşısından üç milyon doz, 30 Aralık günü başkent Ankara’ya getirilmişti. Medyascope muhabiri Mehmet Selçuk Ada, Antalya’da aşıların yapıldığı Atatürk Devlet Hastanesi’ni ziyaret ederek aşı çalışmalarını yerinde gözlemledi.

Koronavirüs salgınına karşı aşılama, Türkiye genelinde bugün (14 Ocak) başladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Bilim Kurulu üyeleri, ilk doz aşılarını dün (13 Ocak) Ankara Şehir Hastanesi’nde olurken bu sabah saatlerinden itibaren Türkiye genelindeki hastanelerde de ilk aşılar yapıldı. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyeleri de bugün Ankara Şehir Hastanesi’nde aşı yaptırdı.

Aşılar ilk olarak en yüksek risk grubunda olan sağlık çalışanlarına uygulanıyor. Gönüllü olarak aşı olan sağlık çalışanları, Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden randevu oluşturup aşı kliniklerinde aşı yaptırabiliyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.