Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hisarüstü esnafına Boğaziçililer’i ve eylemleri sorduk: “Haklarını arıyorlar, öğrenciler olmasaydı Hisarüstü olmazdı”

Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin, üniversitelerine yeni atanan rektör Melih Bulu’ya karşı eylemleri on bir gündür devam ediyor. 4 Ocak’ta kampüs dışında yapılan ilk eylemde arbede yaşanmış, polis öğrencilere biber gazıyla müdahale etmişti. Ardından İstanbul Valiliği, kampüslerin bulunduğu Beşiktaş ve Sarıyer ilçelerinde gösteri ve yürüyüşleri yasakladı. Öğrenciler ve öğretim üyeleri eylemlerine kampüste devam ederken çok sayıda polis semtte konuşlandırıldı, Nispetiye Caddesi’nin kampüse yakın kısımlarında kaldırımlar barikatlarla çevrelendi.

Boğaziçi Üniversitesi’nin bulunduğu, Sarıyer ilçesine bağlı Hisarüstü Mahallesi esnafına, mahallede yaşayan öğrencilerle ilişkilerini ve eylemlerle ilgili ne düşündüklerini sorduk.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.