Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

17 yaşındaki yeğenine tecavüz ettiği DNA raporuyla kanıtlanan Osman Çur tutuksuz yargılanacak

İsviçre’de yaşayan 17 yaşındaki Z.Ç., 2 Temmuz’da akrabalarını ziyaret etmek için geldiği Mardin Kızıltepe’de, iddiaya göre öz amcası Osman Çur (28) tarafından iki gün boyunca tecavüze uğradı. 13 Ocak’ta mahkeme, tecavüzü DNA raporuyla kanıtlanan Osman Çur’un tutuksuz yargılanmasına kararı verdi. Dava, 5 Mayıs’a ertelendi. Z.Ç.’nin ablası Pervin Şişman ve davaya Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM) adına gözlemci olarak katılan Avukat Leyla Kolbaşı, adli süreci ve sonrasında yaşananları Medyascope’a anlattı. 

İddiaya göre 4-5 Temmuz 2020’de öz amcası tarafından iki gün boyunca cinsel istismara maruz bırakılan 17 yaşındaki Z.Ç. ablasına yaşadıklarını anlattıktan sonra intihar girişiminde bulundu. Z.Ç. İsviçre’ye, annesinin yanına dönerken abla Pervin Şişman, öğrenir öğrenmez olayı yargıya taşıdı. 2 Ekim 2020’de kız kardeşinin yaşadıklarını Medyascope’a anlatan Şişman, kız kardeşi için adalet aramaktan asla vazgeçmeyeceğini ve Osman Çur’un en ağır cezayı alması için elinden gelen her şeyi yapacağını söylemişti.

Osman Çur

“Savcılık sanığın tutuklanmasını talep etti”

Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM) adına davaya katılma talebinde bulunduklarını ancak taleplerinin kabul edilmediğini ve ilk celseye yalnızca gözlemci olarak katılabildiklerini dile getiren Avukat Leyla Kolbaşı, “Bütün deliller dosyada sabit. Mahkeme delillerin toplanmış olması, delillerin karartılma riskinin olmaması ve sanığın kaçma tehlikesi bulunmaması sebebiyle tahliye kararı verdi. Yalnızca dört buçuk aylık bir tutuklamanın ardından tahliye kararı verilmesi bizi fazlasıyla üzdü” dedi. Dernek olarak ikinci celsede de davayı takip edeceklerini belirten Kolbaşı, “Savcılık, sanığın tutukluluk halinin devamını ve ayrıca da çocuğun cinsel istismarı suçlamasından amcanın tutuklanmasını talep etmişti” diye konuştu. Kolbaşı, UCİM olarak sanığın tutuklanması ve gerekli en ağır cezayı alması için davanın takipçisi olacaklarını sözlerine ekledi.

“Akrabalarımız Osman Çur’u zılgıtlarla karşıladı” 

 13 Ocak’ta Mardin’de görülen davada Osman Çur’un tutuksuz yargılanacağını öğrendiğinde sinir krizi geçirdiğini anlatan Pervin Şişman, “Duruşma için bir gün önceden Adana’dan Mardin’e eşim ve teyzemle gittim. Mahkeme çıkışında Osman Çur’u, akrabalarımız zılgıtlarla karşıladı. Sosyal medyada gördüm. Osman Çur’un evinin önüne davulcu ve zurnacı çağırıp kutlama yapmışlar, silahla havaya ateş etmişler” dedi.

Şişman, şöyle devam etti: “Osman Çur ilk başta gözaltına alınıp serbest bırakıldı ancak DNA raporu açıklandıktan sonra tutuklanmıştı. Herkes kız kardeşimi amcasına iftira atmakla suçladı ancak DNA raporu ortada ve tecavüzü kanıtlıyor, suçlu rapora rağmen tutuksuz yargılanacak.”

“Osman Çur mahkemede sırıtıyordu”

Babasının, tecavüzün DNA raporuyla kanıtlanmış olmasına rağmen yaşananları iftira olarak gördüğünü ve kendi kızına inanmadığını dile getiren Şişman, “Osman Çur mahkemede sırıtıyordu. Avukatı doğru düzgün savunma bile yapmadı. Bunca delil olmasına rağmen tutuksuz yargılama kararı çıktı. Hiç iyi değiliz. Büyük bir şok yaşadık” diye ekledi.

“Kardeşim, Osman Çur’un serbest bırakıldığını öğrendikten sonra yeniden intihar teşebbüsünde bulunmuş”

Osman Çur’un ailesinin, insanlara Çur’un suçsuz bulunduğunu söylediklerini anlatan Şişman, “Böyle bir şey yok. Sosyal medyada da bizi iftiracı olarak göstermeye çalışıyorlar. Benim, kız kardeşimin ve annemin fotoğraflarını paylaşarak bizi hedef gösteriyorlar. Kardeşim, Osman Çur’un serbest bırakıldığını öğrendikten sonra yeniden intihar teşebbüsünde bulunmuş. Annem bir an olsun bile onu yalnız bırakamıyor” dedi. Şişman ayrıca, halası yani Osman Çur’un ablası tarafından tehdit edildiğini de söyledi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.