Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Öz amcası tarafından iki gün boyunca cinsel istismara maruz bırakılan 17 yaşındaki genç kız adalet istiyor

İsviçre’de yaşayan 17 yaşındaki Z.Ç., 2 Temmuz’da akrabalarını ziyaret etmek için geldiği Mardin Kızıltepe’de öz amcası Osman Çur (28) tarafından iki gün boyunca tecavüze uğradı. Kardeşinin tecavüze uğradığını 18 gün sonra öğrenen abla Pervin Şişman, Z.Ç.’nin yaşadıklarını ve adli süreci Medyascope’a anlattı. 

2 Temmuz’da, akrabalarıyla tanışmak için İsviçre’den Türkiye’ye gelen Z.Ç., Mardin’de öz amcası Osman Çur tarafından cinsel istismara maruz bırakıldı. 4 ve 5 Temmuz’da, iki gün boyunca tecavüze uğradı fakat tecavüz faili Çur’un tehditleri nedeniyle yaşadıklarını kimseye anlatamadı. Z.Ç. korktuğu için, 10 Temmuz’da, Adana’da yaşayan ablası Pervin Şişman’ın yanına gitti ve yaşadıklarını ancak günler sonra ablasıyla paylaşabildi.

Tecavüz faili amca Osman Çur: “Sana kimse inanmaz, rezil olursun”

Kardeşinin yaşadıklarını Medyascope’a anlatan Pervin Şişman, “Kardeşim 24 Temmuz’a kadar bana hiçbir şey anlatmadı. Korkmuş. Osman Çur kardeşime ‘Sana kimse inanmaz, rezil olursun’ demiş. Kardeşim yanıma geldikten sonra WhatsApp’tan sürekli o şahısla, Osman Çur, konuşuyordu. Kendimi huzursuz hissediyordum. Bir amcanın sabahtan akşama kadar yeğeniyle konuşacak neyi olabilirdi? Meğerse kardeşimi tehdit etmeye devam ediyormuş. Kardeşimi, ‘Böyle bir şeyi söylersen annen seni öldürür, zaten yurtdışından geliyorsun orada biriyle birlikte olduğunu zannederler’ diyerek korkutmuş” dedi. 

Tecavüz zanlısı Osman Çur.

Osman Çur, iddiaya göre üç yıl önce başka bir kadına da tecavüz etti

Kardeşinin gece yarısından sonra, telefonda Osman Çur ile konuştuğunu duyan Pervin, durumdan iyice şüpheleniyor. Bunun üzerine kardeşine, iddiaya göre Osman Çur’un üç yıl önce kendi teyzesinin kızını kaçırıp tecavüz ettiğini anlatıyor. Ablasının anlattıklarını duyan Z.Ç., ağlamaya başlıyor ve yaşadıklarını anlatıyor: “Öğrendiğim gün, 24 Temmuz’da kardeşim intihar teşebbüsünde bulundu. Bileklerini kesti. 31 Temmuz’da bu sefer avuç avuç ilaç içti. Hayati tehlike atlattı.” 

Z.Ç.’nin, 11 Ağustos’ta İsviçre’ye döndükten sonra da intihar girişiminde bulunduğunu anlatan Pervin şunları ekliyor: “Annem, kardeşimin kapısının önünde yatıyor kalkıyor. Tuvalette bile yalnız bırakmıyor. Bizim hayatımız kalmadı. Mahvoldu.”

Kardeşimin sesini duyurmamıza yardımcı olun” 

Osman Çur’un kardeşlerinin, faili koruduklarını ve şikayeti geri çekmeleri için kız kardeşini ve annesini tehdit ettiklerini anlatan Pervin şunları ekliyor: “Osman Çur gözaltına alınıp serbest bırakıldı ancak DNA raporu açıklandıktan sonra tutuklandı. Ailesi, hâlâ anneme ve kardeşime ‘Osman’a iftira atıyorsunuz’ diyorlar. Osman Çur ilk gözaltından sonra serbest bırakıldığında ablası onu sakladı.”

Pervin, failin en ağır cezayı alması, indirimden yararlanmamasını istiyor. Ne olursa olsun kardeşi için adalet istemekten vazgeçmeyeceğini söyleyen Pervin, “Ailemi tehdit ettikleri için de şikayetçi olacağız. Herkesi, tüm kadınları dayanışmaya çağırıyorum. Kardeşimin sesini duyurmamıza yardımcı olun” diyerek dayanışma çağrısında bulundu. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.