Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Aşı uygulamalarında üçüncü aşamaya geçildi: 85 yaş üzeri vatandaşlar bugün evlerinde aşılanmaya başlandı

Koronavirüs aşılama takviminde üçüncü aşamaya geçildi. İlk etapta sağlık çalışanlarının aşılanmasının ardından salı günü 90 yaş üstü vatandaşlara da evlerinde aşı yapılmaya başlanmıştı. 

Ankara Gölbaşı İlçe Sağlık Müdürlüğü Aşı Uygulama Ekibi, ilk olarak 95 yaşındaki Rabia Yurtseven’i, sonrasında 91 yaşındaki Zeliha Tura ve 97 yaşındaki Mehmet Buyraz’ı evlerinde aşıladı. Türkiye genelinde bu yaş grubundaki 198 bin kişinin aşılanmasına devam ediliyor.

Bilim Kurulu tarafından hazırlanan aşılama takvimi doğrultusunda bugün üçüncü aşamaya geçildi. 85 yaş üstü vatandaşlar da bugün evlerinde aşılanmaya başladı. Aşılamalar, 90 yaş üstü vatandaşlarda olduğu gibi yine evlerde veya randevu alınarak sağlık kuruluşlarında yapılabiliyor. Sağlık durumları kontrol edilen 85 yaş üstü vatandaşlara aşı uygulanıyor. Sonrasında aşılanan kişi en az yarım saat gözetim altında tutularak sağlık durumu takip ediliyor.

Ankara Ayaş Aşı Uygulama Ekibi, ilk olarak Gençali Köyü’ndeki yürüme zorluğu çeken 89 yaşındaki Emine Dömeke’yi aşıladı. Daha sonra Ayaş merkezde yaşayan 88 yaşındaki Satı Kayıran aşılandı. Bu yaş grubunun aşılama çalışmalarının ülke genelinde kısa sürede tamamlanması hedefleniyor.

Ülke genelinde aşı uygulamaları 13 Ocak günü başladı

Çin’den Türkiye’ye ilk etapta gönderilen üç milyon doz aşı, 30 Aralık sabahı başkent Ankara’ya ulaşırken Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’nun (TİTCK) “acil kullanım onayı” vermesiyle 13 Ocak 2021 günü Türkiye’de aşılama programı resmen başladı. İlk aşıyı ise Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Bilim Kurulu üyeleri aynı gün Ankara Şehir Hastanesi’nde oldu. Ertesi gün ise sağlık çalışanları aşı olmaya başladı. Sağlık Bakanlığı’nın resmi verilerine göre şu ana kadar yaklaşık 1 milyon 200 bin kişiye aşı yapıldı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler