Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hrant Dink davasında eski Trabzon İl Alay Komutanı Ali Öz’e ev hapsi, jandarma istihbarat görevlisi Volkan Şahin’e tahliye kararı verildi

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin kamu görevlilerinin yargılandığı davada, eski Trabzon İl Alay Komutanı Ali Öz’ün ev hapsine, Trabzon Jandarma İstihbarat Şube Müdürlüğü çalışanlarından Volkan Şahin’in ise tahliyesine karar verildi.

Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin dava bugün İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya tutuklu sanıklar Ali Fuat Yılmazer, Ercan Gün, Ramazan Akyürek, Veysel Şahin, Volkan Şahin, Muharrem Demirkale ile başka suçtan tutuklu sanıklar Mehmet Uçar, Hamza Celepoğlu, Osman Gülben, Yavuz Karakaya ve Tamer Bülent Demirel, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.

Davanın 125. celsesinde sanıkların savunmaları dinlendi. Daha sonrasında mahkeme, kararını açıkladı. Karara göre dosya kapsamında 6 Ocak Çarşamba günü tutuklanan Volkan Şahin, mevcut delil durumu, tanık beyanlarıyla sanık beyanlarının örtüşüyor olması nedeniyle tahliye edildi. Eski Trabzon İl Alay Komutanı Ali Öz hakkında ise yaşı nedeniyle tutuklama kararı verilmedi, ev hapsiyle adli kontrol altına alınmasına hükmedildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.