Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

“Türkiye ile Çin arasındaki ekonomik ilişkide Türkiye’nin bağımlılığı artıyor diyemeyiz ama temel sorun Türkiye’nin ticari açığı” – Altay Atlı ile söyleşi

Çin, Kasım 2020’de Asya-Pasifik bölgesinin en kapsamlı serbest ticaret anlaşması olan “Kapsamlı Bölgesel Ekonomik Ortaklığı”nı (RCEP), Aralık 2020’de ise Avrupa Birliği ile “Kapsamlı Yatırım Antlaşması”nı (CAI) imzaladı. Salgın süreci ve Joe Biden’in Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) 46. başkanı olarak göreve başlamasının etkisiyle de şekillenen yeni dünya düzeninde ekonomik düzlemde Çin’in konumu ve Türkiye-Çin arasındaki ekonomik ilişkiler nasıl şekillenecek?

Gülçin Karabağ, konuğu Boğaziçi Üniversitesi Asya Çalışmaları öğretim görevlisi Altay Atlı ile Türkiye ile Çin arasındaki ekonomik-ticari ilişkiler üzerine konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.