İsviçre’den Mardin’e akrabalarını ziyarete gelen 17 yaşındaki Z.Ç.’ye tecavüz etmekle suçlanan Osman Çur, tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi. Z.Ç.’nin avukatları, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile duruşma savcısı, Çur’un tutuksuz yargılanması kararına itirazı reddedildi. Z.Ç.’nin avukatlarından Ayaz Elgün, Osman Çur’un neden tutuklu yargılanması gerektiğini Medyascope’a anlattı.
İddiaya göre 4-5 Temmuz 2020’de öz amcası tarafından iki gün boyunca cinsel istismara maruz bırakılan 17 yaşındaki Z.Ç., ablasına yaşadıklarını anlattıktan sonra intihar girişiminde bulundu. Z.Ç. İsviçre’ye, annesinin yanına dönerken, abla Pervin Şişman olayı yargıya taşıdı. 13 Ocak 2021’de Mardin’de görülen davada sanık Osman Çur, tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi.
Çur’un tahliyesini mahkeme önünde zılgıtlarla kutlayan ailesi daha sonra Mardin Kızıltepe’deki evlerinin önünde davul ve zurnayla kutlama yapmıştı. Ortaya çıkan yeni görüntülerdeyse, Çur’un ağabeyi ve babasının yaptıkları kutlama esnasında havaya ateş açtıkları görülüyor.
✏️17 yaşındaki yeğenine tecavüz ettiği DNA raporuyla kanıtlanan Osman Çur tahliye edilince, ailesi kutlama yapmıştı
— Medyascope (@Medyascopetv) January 23, 2021
Kutlamadan yeni görüntüler ortaya çıktı
Kutlamada, Çur'un babası ve abisi havaya ateş açıyor
Haberin tamamı ➡️https://t.co/VMA4h2Rv2X pic.twitter.com/Kx9S4iyuzp
Mardin 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk duruşmada, Osman Çur’un adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verildi. Z.Ç.’nin avukatları, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve duruşma savcısı, Osman Çur’un tutuksuz yargılanması talebine itiraz etti. Ancak mahkeme, “sanığın üzerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti, dosyada mevcut delil durumu ile delillerin toplanmış olması nedeniyle, delilleri yok etme, gizleme veya değiştirme şüphesinin bulunmaması, tutuklulukta geçirmiş olduğu süre ve kaçma şüphesinin bulunmaması hususları” gerekçe göstererek itirazı reddetti. Ret kararını Medyascope’a değerlendiren avukat Ayaz Elgün, “DNA raporunda her şey ortaya çıktı. Ayrıca Çocuk İzleme Merkezi’nde Z.Ç.’nin psikolog eşliğinde alınan ifadesi de var. Yani hem DNA hem psikolog raporu var” dedi.
“Osman Çur’un kaçma şüphesi ortadan kalkmadı”
Elgün, Osman Çur’un neden tutuklu yargılanması gerektiğini düşündüklerini şöyle anlattı: “Osman Çur’un kaçma girişimleriyle ilgili bize haberler geldi. Olayın başında, DNA raporu da yokken ortada sadece Z.Ç.’nin beyanı olduğu için Çur, tutuklanmayacağını düşünerek, buna güvenerekten gidip teslim oldu. Olay gerçekleştiği gibi teslim olmak yerine tanıkların onun lehine ifade vermesine güvenerek teslim oldu. Ama artık delliler oluştu. DNA raporu var. Bu nedenle biz, kaçma şüphesi olduğunu ve bu şüphenin kesinlikle ortadan kalkmadığını söylüyoruz.”