Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

“Türkiye-Çin ilişkilerinde Uygur meselesi hep merkeziydi” – Doç. Dr. Işık Kuşçu Bonnenfant ile söyleşi

Türkiye-Çin arasında 2017’de imzalanan “Suçluların İadesi Anlaşması” Aralık 2020’de Çin Parlamentosu’nda onaylanırken Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) henüz bu yönde bir adım atılmadı. Türkiye’de yaşayan Uygurlar ise anlaşmanın onaylanmaması için temaslarını sürdürüyor. Son olarak bir grup Uygur, kayıp olan yakınlarıyla ilgili belgeleri İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun aracığıyla Çin Konsolosluğu’na verdi.

Gülçin Karabağ, konuğu Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Işık Kuşçu Bonnenfant ile Uygurlar özelinde Türkiye-Çin ilişkilerini değerlendirdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.