Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Antalya Dereköy’e kömür madeni – Antalya Kent Konseyi’nden Adnan Özçelik: “Toprak Koruma Kurulu amacı dışında bir kurum haline geldi”

Antalya’nın Korkuteli ilçesine bağlı Dereköy Yaylası’na Turkuaz Maden tarafından kömür madeni ocağı açılmak isteniyor. Projenin planlandığı bölgede hayatlarını tarım ve hayvancılık ile idame ettiren Dereköy sakinleri madene karşı çıkıyor. Antalya Tarım İl Müdürlüğü, ve Antalya Valiliği’nden üyelerin oluşturduğu Toprak Koruma Kurulu’nun maden ocağı açılmasına izin verdiği raporunda, bölgenin tarım arazisi olduğu fakat madene de elverişli olduğu belirtiliyor.

Toprak Koruma Kurulu’nun aldığı karara karşı çalışma yürüten Antalya Kent Konseyi Ziraat Çalışma Grubu Başkanı Adnan Özçelik, Selçuk Ada’nın sorularını yanıtladı. Özçelik, “Antalya Toprak Koruma Kurulu bölgenin tarım arazisi olduğunu kabul ediyor ama bölgeye maden açılmasına izin veriyor. Kurul maalesef amacının dışında kararlar veren bir kurum haline gelmiştir” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.